Kami - Yeoh, Patrick; Sudirman Haji Arshad, Dato', 1954-1992 (Malaysia : Indra Film Production and Distribution Sdn. Bhd, 1982)
Tookoo ingin kebebasan dan mencari kehidupan sendiri. Taraf pelajaran Tookoo yang setakat darjah 6 tidak menjanjikan apa-apa dalam hidup Din yang berusia 11 tahun dan buta huruf. Din telah dipelihara oleh makciknya yang garang. Din melarikan diri dan bertemu dengan Tookoo, Din menganggap Tookoo sebagai abangnya dan juga bapa bagi dirinya
Pelakon: Sudirman, Zul Zamanhuri, Osman Zailani, Ho Kwee Leng, Ibrahim Din, Shariff Babu, Azmi Mohamad
VCD Format
Keywords: Youth in motion pictures; Malay films