Darah Satria - Aziz Sattar (Malaysia : Indra Film Production and Distribution Sdn. Bhd, 1983)
Leftenan Arif dan Prebet Badul adalah anggota tentera darat. Selepas beberapa operasi berjaya dilakukan, mereka diberi cuti. Bila Arif pulang ke kampung, dia menemui Rafidah dan jatuh cinta padanya. Arif kemudian meminta kebenaran dari Kementerian Pertahanan negara untuk berkahwin dengan Rafidah, tetapi cutinya tidak panjang dan terpaksa kembali untuk bertugas mempertahankan negara dari ancaman musuh
Title from title screen
Pelakon: Aman Shah, AR Badul, Lydiawati, Mahmud June, M.Rajoli, Nora Shamsuddin
VCD Format
Keywords: Armed Forces in motion pictures; Malay films