Gordang Sambilan - Malaysia. Jabatan Muzium ([Malaysia] : Jabatan Muzium Malaysia, 2000)
Sejarah Gordang Sambilan di Negeri Selangor bermula seiring bermulanya penghijrahan Masyarakat Mandailing dari Tamparuli Selatan, Sumatera Utara ke Tanah Melayu. Gordang Sambilan merupakan salah satu cabang kesenian muzik yang lahir dan popular di Negeri Selangor
Title from title screen
DVD format
Versi Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris
Keywords: Folk music -- Malaysia; Folk music