Hadrah, tar & gendang Melayu Sarawak hadrah, tar & gendang of the Sarawak Malay - Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti ([Malaysia] : Jabatan Muzium dan Antikuiti, 2000)
Masyarakat Melayu Sarawak menerima permainan Hadrah, Tar dan gendang sebagai permainan tradisi Melayu yang diwarisi semenjak generasi lalu dan menjadi identiti kepada mereka. Permainan Hadrah mirip kepada pengaruh irama Arab dan padang pasir manakala permainan Tar dan Gendang lebih mencerminkan persembahan irama Melayu asli
DVD format
Keywords: Folk dancing -- Sarawak; Folk music -- Sarawak