Batik serantau batik of the region - Malaysia. Jabatan Muzium ([Malaysia] : Jabatan Muzium Malaysia, 2000)
Batik merupakan salah satu cabang kesenian rumpun Melayu warisan generasi sejak zaman berzaman. Menyelusuri industri batik di Malaysia, Indonesia, Thailand, Kemboja dan Vietnam.
Title from container
DVD format
Keywords: Batik