Adat perkahwinan Melayu Sarawak traditional wedding of the Sarawak Malay - Malaysia. Jabatan Muzium (Malaysia : Jabatan Muzium Malaysia, 2000)
Istiadat perkahwinan masyarakat Melayu Sarawak bermula dari proses merisik, meminang, majlis pernikahan sehingga ke majlis persandingan, tidak banyak bezanya dengan masyarakat melayu. Namun, terdapat keunikan pada sesuatu majlis tertentu dalam adat perkahwinan ini.
Title from container
DVD format
Dolby digital
Versi bahasa Malaysia dan bahasa Inggeris
Keywords: Marriage customs and rites -- Sarawak; Marriage -- Sarawak