Terunggul P. Ramlee - P. Ramlee, Tan Sri, 1928-1973; EMI (Malaysia) (Kuala Lumpur : EMI (Malaysia), 2008)
Menampilkan 60 lagu hasil gubahan dan nyanyian Tan Sri P. Ramlee
cd 1.- Getaran jiwa -- Anakku Sazali -- Di manakan ku cari ganti -- Jeritan Batin -- Putus sudah kasih sayang -- Pukul tiga pagi -- Jangan tinggal daku -- Berkorban apa sahaja -- Beginilah nasib -- Barang yang lepas jangan dikenang -- Sabar -- Dengarlah rayuanku -- Tolong kami -- Gelang suasa -- Dendang perantau -- cd 2.- Aduh sayang -- Bunyi gitar -- Menceceh bujang lapuk -- Madu tiga -- Sabaruddin tukang kasut -- Senjakala -- Do Re Mi -- Di pinggiran -- Kisah rumah tangga -- Ai ai twist -- Terbang burung terbang -- Lanang tunang tak jadi -- Nujum pak belalang -- Obat -- Bulan mengambang -- cd 3. - Kwek mambo -- Azizah -- Merak kayangan -- Engkau laksana bulan -- Rindu hatiku tidak terkira -- Anak dara rindu -- Hanya dikau -- Dengar ini cerita -- Hujan tengah hari -- Satay -- Dari masa hingga masa -- Apabila kau tersenyum -- Pura Cendana -- Tiada kata secantik bahasa -- Aneka ragam -- cd 4. - Ya habibi ali baba -- Hoi hoi ya hoi -- Ali baba rock -- Pop pok bujang lapok -- Bila mama pakai celana -- Maafkan kami -- Mengapakah pilu saja -- Tunggu sekejap -- Sri bunian -- Dengarlah gemala hati -- Senyap dan sunyi -- Nasib si miskin -- Ibu -- Sungguh malangnya nasibku -- Selamat berbahagia wahai kekasih
Penyanyi: Tan Sri P. Ramlee
Keywords: Songs, Malay -- Malaysia; Popular music -- Malaysia