Straits settlements Blue Book miscellanea (imports/exports) 1891-1892 vol.30-31 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi Blue Book yang merangkumi perkara-perkaraa seperti jadual cukai; duti; lain sumber pendapatan; jadual yuran; pendapatan; perbelanjaan; imbangan kira-kira; bandingan penyata pendapatan dan perbelanjaan;pendapatan tempatan; hutang awam; perbelanjaan tentera; kerja am; rumah kerajaan; penyata rasmi keretapi; terusan/parit; jalanraya; telegraf; perundangan; political franchise; dewan; lembaga sivil; dll.