Straits settlements Blue Book miscellanea (imports/exports) 1882-1884 vol.16-18 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi perkara-perkara seperti jadual cukai; duti; lain-lain sumber pendapatan; jadual yuran; pendapatan; perbelanjaan,dan imbangan kira-kira; bandingan penyata pendpatan dan perbelanjaan; pendapatan tempatan; hutang awam; perbelanjaan tentera; kerja am; perundangan; political franchise; lembaga sivil; pencen; pegawai-pegawai yang diberi kebenaran pemberhentian kerja; penyata rasmi hal-hal berkaitan gereja dan keagamaan; dll.