Straits settlements Blue Book miscellanea (imports/exports) 1880-1881vol.14-15 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi perkara-perkara seperti jadual cukai; duti; lain-lain sumber pendapatan; jadual yuran; pendapatan; perbelanjaan; imbangan kira-kria; bandingan penyata pendapatan dan perbelanjaan; pendapatan tempatan; hutang awam; perbelanjaan tentera; kerja am; perundangan; political franchise; lembaga sivil; pencen; hal-hal gereja dan keagamaan; konsul luar negeri; pertambahan penduduk; bank simpanan; persatuan; perpintahan dan penghijrahan penduduk; pendidikan; dll.