Straits settlements Blue Book Miscellanea (imports/exports) 1869-71, vol.3-5 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi perkara-perkara seperti cukai; duti; dan sumber pendapatan lain; yuran; pendapatan dan perbelanjaan; bandingan penyata tahunan pendapatan dan perbelanjaan; pendapatan tempatan;hutang awam; perbelanjaan tentera; kerja am; perundangan; undang-undang; perisytiharan; perintah-perintah dalan Dewan;'Political franchise'; Dewan dan perhimpunan; lembaga sivil; dll.