Straits settlements Blue Book miscellanea (imports/exports) 1867-68, vol.1-2 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi perkara-perkara seperti jadual cukai; lain-lain sumber pendapatan; yuran; pendapatan dan belanjawan; bandingan penyata tahunan pendapatan; pendapatan tempatan; hutan awam; perbelanjaan tentera; kerja am; perundangan; perintah-perintah dalan Dewan; political franchise; lembaga sivil; pencen; pengadilan; keagamaan; konsul luar negeri; pertambahan penduduk; dll.