British North Borneo original correspondance 1945-1946 vol.31-32 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi'The Indemnity and Ualrdating Ordinance'; kemudahan bank; Hong Kong and Shanghai Banking Corporation; polisi masa depan Sarawak; Perlembagaan Sarawak; dokumen-dokumen sah (penting);'Sarawak Trust Fund'; Gabenor dan kakitangan; gaji dan elaun; laporan ; hal-hal berkaitan Labuan;sijil kematian; anggaran 1946; dll.