British North Borneo original correspondance 1934-1937 vol.25-27 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi anggaran 1934 bagi residensi Sandakan, Tawau; West Cost; pendalaman; British North Bornei (chartered) Co.; Kaum Murut; Permohonan Syarikat Jepun untuk membina Syarikat Letrik di Tawau; bishop untuk Labuan dan Sarawak; Pentadbiran tabung Kerajaan Sarawak; Laporan progres (kemajuan) dan penyaa kewangan; aktiviti orang Jepun di Pulau-Pulau North Borneo; pembinaan jalan; dll.