British North Borneo original correspondance 1930-1931 vol. 23-24 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan'Labour Ordinance'; rayuan; sempadan Anglo-Dutch di Borneo; eksport balak ke australia; komunikasi antara kerajaan, North Borneo; bekalan mora seed; pentadbiaran Sarawak; konsul jeneral China; Industri arang batu; Kepulauan Sibutu;'Female Domestic Service Ordinance'; pemecatan; tuntutan dari Sultan Sulu kepada Biritish North Borneo; bishop untuk Labuan dan Sarawak; buruh China; dll.