British North Borneo original correspondance 1912 vol.4 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan anggaran belanjawan 1912; industri minyak; Anglo-Saxon Petroleum Co.; enakmen; buruh Cina; laporan Brunei 1911; hak ke atas Sungai Pendaruan; kematian; harga candu di Sarawak; kontrak buruh; laporan lawatan ke Filipina; Gabenor baru; masa depan Sarawak; Raja Brooke dll.