British North Borneo Original Corresspondence 1911 vol.3 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal Sultan; aduan-aduan; penghijrahan orang Cina ke North Borneo; minyak; lesen kepada Shell Co.; Laporan Brunei 1910; kewangan; industri perlombongan minyak; buruh Cina; laporan pentadbiran; Sultan Sulu;penyusunan semula perkhidmatan perubtan; bekalan Candu; tuntutan dari kaum Dayak; Sempadan North Borneo dan Netherlands; perkhidmatan pos; Anglo-Saxon Petroleum Co.; pencen; dll.