British North Borneo Original Correspondence 1907-1908 vol.1 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan rumahapi; tanah; perlantikan; enakmen; mahkamah; sistem pos; konsesi Brunei kepada Raja Brooke; Laporan 1906; Konsesi arang batu; minyak; agency konsular di Sandakan; Pentadbiran; Gaji; Cukai; pinjaman kepada Brunei; persetujuan antara Brunei dan North Borneo; lawatan dll.