Singapore sessional papers 1947-1948 vol.2-3 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi Laporan Tahunan Jabatan Perubatan; Laporan tahunan Jabatan Penjara; Laporan Tahunan Pendaftaran Kelahiran dan Kematian 1940-47; Laporan Jabatan Kebajikan Sosial; Laporan Tahunan Hospital Tan Tock Seng; Laporan Tahunan Volunteer Forces Records Officiers; Malayan Union 1947; Laporan Jabatan Pertanian; Laporan Akaun Audit; Laporan Tahunan Kastam dan Eksais; Penyata Kewangan dll.