Federation of Malaya - sessional papers 1948-1950 vol. 8-9 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi Laporan Pentadbiran Malayan Information Agency; Laporan Jabatan Kimia; Abstrak Statistik Jabatan Cukai Pendapatan; laporan tahunan Perkhidmatan Kajicuaca; minit mesyuarat Dewan Perundangan Persekutuan Tanah Melayu (Feb. 1948-Feb 1949) bersama lampiran; laporan Rasmi Mesyuarat Dewan Perundangan (Feb 1948-Feb. 1949).