Federation of Malaya - sessional papers 1950 vol.7-8 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi Laporan berkaitan akaun; laporan pendaftaran pertambahan penduduk; kelahiran dan kematian;laporan tahunanPersekutuan Tanah Melayu; laporan tahunan Jabatan Perubatan; laporan Penjara; dll.