Federation of Malaya - sessional papers 1948 vol.2-3 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi jadual statistik berkenaan hal-hal jenayah; laporan tahunan Jabatan Buruh; Laporan tahunan Lembaga Penasihat Malaria; Laporan tahunan Jabatan Perubatan; Laporan tahunan Industri Perlombongan; Laporan Tahunan Jabatan Perkhidmatan Pos; Laporan Penjara; Laporan tahunan Jabatan Kerja Awam; Laporan Pendaftaran Kelahiran dan Kematian; Laporan dan Akaun Bank Simpanan dll.