Federation of Malaya sessional papers 1948 vol.1-2 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Mengandungi laporan audit akaun Persekutuan Tanah Melayu; Laporan audit keretapi Tanah Melayu; Laporan tahunan Jabatan Kimia; Laporan tahunan dari Pengarah Koperasi; Laporan tahunan Jabatan Kastam dan Eksais; Laporan tahunan Pendidikan; Penyata Kewangan; Laporan Pentadbiran Hutan Persekutuan dll.