Straits settlement sessional papers 1886-1887 (Great Britain : Public Record Office, 1972)
Mengandungi laporan tahunan dari pelbagai jabatan yang merangkumi perkara seperti pentadbiran dan kewangan; perubatan; statistik; kajicuaca; perdagangan dan penghijrahan; tanah dan ukur; pelajaran; belanjawan; dll.