Straits settlements sessional papers 1883-1884 (Great Britain : Public Record Office, 1972)
Mengandungi minit mesyuarat Dewan Perundangan;'short-hand report' yang merangkumi hal-hal pentadbiran; ordinan; penghijrahan bangsa asing; perkapalan dan rumahapi; kekacauan di Rembau; kebakaran di Kampong Kapor; Hospital baru di Pulau Pinang; belanjawan; dll.