Straits settlements sessional papers 1877-1879 (Great Britain : Public Record Office, 1972)
Mengandungi laporan Dewan Perundangan yang merangkumi hal-hal seperti'Chinese Immigrants Bill';'Stream boilers Amend Bill';'Singapore water rate Bill'; rayuan-rayuan; pelajaran; pentadbiran hospital; hal kewangan; dll.