Straits settlements sessional papers 1872-1875 (Great Britain : Public Record Office, 1972)
Mengandungi laporan mesyuarat Dewan Eksekutif yang mengandungi hal-hal seperti ordinan;peraturan; rang undang-undang; jenayah; pengumuman kerajaan; perisytiharan; kemudahan kepada tentera; perkhidmatan pos; perkapalan; kewangan; kekacauan di Selangor; pelajaran; jalan keretapi; dll. perubatan; penangkapan jenayah; dll.