Kedah government gazette Julai 1930-Mei 1931 (Kedah : Alor Star, 1972)
warta Kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan; cuti; pindaan bagi peraturan; notis-notis mahkamah; harga getah; hukum menurut seksyen; kehilangansurat keterangan tanah; notis mesyuarat'Licensing board'; bekalan air; gaji; pelbagai undang-undang seperti Undang-undang register sekolah; Undang-undang kastam; Undang-undang tanah; Undang-undang setem; Undang-undang kuarantin dan menahan penyakit; pelbaghai enakmen seperti'Volunteer Enactment';'Courts Enactment';'Land Enactment';'Telegraphs Enactment';'Vaccination Enactment'; Police Florce Enactment'; dll.