Johore government gazette Sept. 1939- Mei 1939 ([S.l.] : Arkib Negara, 1972)
Warta Kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti perlantikan; penganugerahan; notis untuk penjualan tanah;tanah untuk kegunaan awam; iklan; pengumuman; pelbagai enakmen seperti'Land acquisition Enactment';'Post Office saving bank Enactment';'Naval base wter (Johore) Enactment';'Air navigation Enactment';'Bankruptcy Enactment';'Land Enactment';'Courts Enactment'; Exercise Enactment';'Forest Enactment';'Prison Enactment';'Town Board Enactment';'Trade and customs'; dll.