Johore government gazette Ogos 1837-Sept.1938 ([S.l] : Arkib Negara, 1972)
Warta kerajaan mengandungi perkara-perkara seperti pengumuman tentang mesyuarat; perlantikan; notis kehilangan; deposit tidak dituntut; penyata perbelanjaan Julai 1937; pendapatan Julai 1937; iklan; pelbagai enakmen termasuk'Road traffic Enact';'Rubber dealers Enact'.;'Quantantine and prevention if duaseas';'Trade and costoms Enact';'Bankruptcy Enact';'Railways Enactment';'Town Boards Enactment';'Wild Animal and biords protection Enact'; dll.