Borneo general correspondence 1902-1905 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan ke adaan di Lawas; perjanjian pentadbiran Labuan dan Brunei; rundingan dengan Sultan Brunei berkaitan penerimaan Residen British; gaji; perlantikan; demam campak di Borneo; pembelian tanah di Brunei; perdagangan; Raja Sarawak dan British North Borneio Co.; hal-hal berkaitan Brunei dan Limbang; memorandum berkaitan hal ehwal Brunei Pulau Blakang Padang.