Borneo general correspondence 1904-1905 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan situasi di Brunei; penjualan tanah; nota berkenaan statistik Labuan; persetujuan; lawatan; peta; konsesi minyak di Brunei; memorandum; penyata kewangan; landasan keretapi di British North Borneo; laporan dan penyata Jabatan perdagangan 1903-Sarawak; laporan dan penyata Perbendaharaan 1903; perbandingan kenyataan ke atas import asing ke British North Borneo 1903-04; dll.