Borneo general correspondence 1903-1904 Vol.121-125 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan sijil kewarganegaraan di Labuan; situasi di Brunei; konsesi minyak di Brunei; lawatan-lawatan; persetujuan; pencen; perdagangan di Borneo;' Sarawak Gazzette' ; bandingan kenyataan eksport asing dari British North Borneo 1901-1902; kuasa di Tutong dan Blait; kosesi arang batu di Brunei; getah jelutong; pengibaran bendera Amerika di Kepulauan Borneo; sempadan Amerika di Kepulauan Filipina; dll.