Borneo general correspondence 1901-1902 Vol.119-121 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan persetujuan; konsesi di Brunei; organisasi pasukan tentera di Sarawak; hal-hal Brunei; memorandum; kerjasama antara Sultan Brunei dan British North Borneo Co.; perjanjian; misi ke Borneo; peta-peta; hak ke atas daerah Membakut; sempadan; penyerahan daerah Sipitang dan Trusan; penyerahan Tutong; dan Blait; surat rayuan; lawatan-lawatan; pinjaman; dll.