Borneo general correspondence 1901-1902 Vol.115-119 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan keadaan di Brunei; permohonan untuk bantuan dan perlindungan; laporan berkaitan Tutong; aduan; laporan serangan; pembunuhan; hal-hal di Balait; kelewatan pembayaran gaji; perbendaharaan Sarawak 1900; Imperial Institute; surat-surat berkaitan ordinari; hak melombong oleh Central Borneo Co.; lawatan-lawatan; persetujuan; perjanjian; dll.