Borneo general correspondence 1900 Vol. 108-110 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan konsesi lombong arang batu di Brembang; penjualan tanah; lawatan; warganegara British di Brunei; aktiviti Mat Salleh; serangan; memorandum; penyewaan Pulau Palawan; Central Borneo Company; ekspedisi Rajah Sarawak menentang kaum Murut; pinjaman; pembunuhan; elaun; perjanjian; persetujuan; dll.