Borneo general correspondence 1898-1899 Vol.96-97 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan Gugusan Kepulauan Sulu; pembunuhan; perlindungan terhadap wilayah British di Sulu; lawatan; memorandum; permohonan untuk menyewa Pulau Palawan dan Sulu; persetujuan; kerajaan Brunei di masa hadapan; agen consular British di Sandakan; perjanjian; pengurniaan pingat; surat-surat berkaitan kegiatan Mat Salleh; kekacauan; dll.