Borneo general correspondence 1889 Vol. 101-104 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan pemberontakan di Balabec; pembunuhan; ketibaan pelarian di Labuan dari Sandakan; lawatan-lawatan; pembayaran ke atas penyerahan Trusan; kematian; situasi daerah Tutory dan Blait; kerjasama antara Sultan Brunei dan Rajah Sarawak; penyerahan Sg. Limbang kepada Raja Brooke; peta;memorandum persetujuan; berkaitan Mat Salleh; elaun; hal-hal Brunei; gaji; perdagangan; dll.