Borneo general correspondence 1894-1899 Vol.98-100 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat amengandungi perkara-perkara berkaitan persetujuan; memorandum; akaun; bayaran tahunan Limbang; pampasan kepada Sultan Brunei; kerjasama antara Rajah Sarawak dan British North Borneo Co., peta; isu mengenai'small-value notes' di North Borneo; lawatan; penderhaka dari Sepanyol; konvensyen antara Great Britain dan Netherlands mengenai sempadan di Borneo; tentera Eropah untuk menolong menangkap Mat alleh; kekacauan; elaun pejabat; tembakaudi North Borneo; dll.