Borneo general correspondence 1896-1897 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan situasi di Brunei; urusan cuti; surat permohonan; lawatan; aduan-aduan;'The Labuan Official Gazzette'; hal-hal Borneo; Labuan; Sarawak; elaun; penyerahan antara Negeri2 Selat dan North Borneo; perintah-perintah; persetujuan; penyata kes antara The New Central Borneo Co., dan Sultan Brunei; dll.