Borneo general correspondence 1892-1895 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengandungi perkara-perkara berkaitan konsesi tanah di daerah Limbang; persetujuan-persetujuan; aduan Sultan Brunei kepada kerajaan Inggeris; perjanjian-perjanjian; memorandum; jumlah pampasan yang perlu dibayar oleh Rajah Sarawak kepada Sultan Brunei untuk daerah Limbang; cuti; kematian; serangan; senarai syarikat awam di British North Borneo; elaun; tuntutan ke atas kerajaan Sepanyol; penghantaran tentera dari negeri-negeri Selat ke Netherlands India; penyewaan lombong; dll.