Borneo general correspondence 1890-1891 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai penghijrahan buruh dari Jawa ke British North Borneo; bendera untuk kapal; surat bantahan; memorandum; peta-peta; penghantaran tentera dari Labuan ke Netherlands India; permohonan menyewa lombong arang batu di Sabah; persetujuan penyerahan Limbang kepada Sarawak; surat-surat berkaitan penyewaan tanah; petisyen; sempadan Beland-Borneo; belanja perjalanan; lawatan; kerjasama Limbang; dll.