Borneo general correspondence 1889-1890 Vol. 81-84 (Great Britaini : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan perkara-perkara seperti bantuan ketenteraan menentang Pengerah; sempadan Borneo; surat-surat dari hal British North Borneo Co.; kekacauan; hal-hal Pedas; perhimpunan; pengumuman; memorandum; peta; perlindungan keatas Brunei; lawatan; elaun; pencen; penghantaran tentera dari Koloni ke Netherlands India; isu bendera; penghijrahan buruh dari Jawa ke Birtish North Borneo; dll.