Borneo general correspondence 1888-1889 Vol.79-81 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti larangan mengeksport senjata dari Labuan ke Netherlands India dan British North Borneo; perlindungan British ke atas Sarawak; Brunei; Wilayah British North Borneo Co.; buruh di Labuan; pembunuhan; petisyen; persetujuan; elaun pejabat; tuntutan pencen; hal-hal Borneo; persaraan, memorandum; Limbang; dll.