Borneo general correspondence 1888 Vol.78-79 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti urusan cuti; perletakan jawatan; gaji; permohonan; laporan wilayah-wilayah British North Borneo Co.; isu wang syiling; perjanjian; aduan-aduan; perbelanjaan oleh utusan ke Borneo; mata wang Sarawak; memorandum; buruh-buruh di Labuan; pembunuhan; larangan ke atas penghantaran tentera dari Labuan ke Netherlands India; perpindahan buruh-buruh India ke Birtish North Borneo; dll.