Borneo general correspondence 1887-1888 Vol.76-77 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai Sarawak; Brunei dan British Borneo Co.; perlindungan oleh British; peta; hal-hal Limbang; lawatan; surat-surat permohonan; hak melombong; keadaan di North Borneo, Brunei dan Sarawak; senarai tuntutan yang tidak dibayar; penyerahan Padas-Kallas; pengumuman; memorandum; serangan; kekacauan di Brunei; penyewaan lombong arang batu; dll.