Borneo general correspondence 1887 Vol.74-76 (Great Britain: Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai perkara-perkara berkaitan akaun; urusan cuti, memorandum; perlindungan oleh British ke atas North Borneo; Brunei dan Sarawak; surat-surat permohonan, penyerahan Sungai Limbang kepada Sarawak; berkaitan pembayaran; aduan; persetujuan; surat rayuan; penyerahan Brunei; lawatan; kenyataan belanjawan; hal-hal Sulu; petal kekacauan di Sungai Limbang; dll.