Borneo general correspondence 1886-1887 Vol.73-74 (Great Britaini : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai penyerahan Pedas-Kalias; hal-hal Dervel Bay; surat pekeliling; serangan oleh Bajau; memorandum; kekacauan di Darvel Bay; surat-surat permohonan; penculikan; hamba abdi; lanun; hal-hal Sulu; hal-hal Borneo; perbezaan antara British North Borneo Co.; Sultan Brunei dan Rajah Sarawak; penyerahan Limbang; aduan-aduan; penyewaan tanah; penyewaan lombong; dll.