Borneo general correspondence 1885-1886 Vol.71-72 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai bantahan oleh Sarawak ke atas penyerahan Moara kepada Britih North Borneo Co.; penyewaan wilayah; kekacauan; memorandum; hal-hal Sulu; berkaitan kes-kes mahkamah; penghantaran tentera dari Labuan ke Netherlands India dan Borneo; pembunuhan; lanun dari Darvel Bay; tindakan ke atas Bajau di Darvel Bay; tindakan ke atas Bajau di Darvel Bay; dll.