Borneo general correspondence 1886 Vol.69-70 (Great Britain : Public Record Office, 1971)
Surat-surat mengenai hal-hal pentadbiran; hal-hal Sulu; daerah Moara; hal-hal Brunei; penyerahan wilayah; surat-surat berkaitan Pulau Palawan; pengambilan Moara oleh Sarawak; menghapuskan cukai ke atas penumpang kapal British; perjanjian; perdagangan; hutang; keadaan kewangan Sarawak; lawatan; ekspedisi tentera di Sarawak; peta; kes-kes mahkamah; surat permohonan; pembunuhan; kewangan pejabat; isu-isu berkaitan bendera; dll.